Pentru ca foarte multe persoane fac confuzie intre “puful” de pe trabuc, care este ulei de maturare, si mucegaiul care poate sa apara pe un trabuc, ne-am gandit sa va povestim ce stim noi despre acest proces.


Procesul acesta este unul dintre cele mai comune subiecte in ultimul timp, inclusiv specialistii cad greu de acord pentru ca aceste doua semne se pot confunda.


Ceea ce trebuie sa stim, si este foarte important, este ca acesta este cel mai bun semn care exista pe un trabuc. Chiar daca arata ca si cum ar fi mucegait sau ca un puf care iese la suprafata, lucrul acesta indica faptul ca trabucul a fot tinut tot timpul in conditii optime. Sarurile si uleiurile ies la suprafata, acesta este un proces de maturare continua – un semn ca trabucul este viu si continua procesul de maturare.


In alte cazuri apare si mucegaiul, doar ca acesta distruge trabucul. Diferenta o putem vedea cand incercam sa stergem trabucul, doar ca in momentul in care acesta este indepartat frunza de tutun va ramane patata. Mucegaiul, din mai multe motive, poate porni de la manevrarea lui cu mainile murdare, umiditatea excesiva din umidor sau proasta circulare a aerului din acesta.


Asadar daca va mai intalniti cu aceasta situatie, recomadarea noastra este sa stergeti usor trabucul fara a lasa semne.