Cum sa fumezi o narghilea

In ultima vreme tot mai multi aleg sa fumeze o narghilea in timpul liber, cu siguranta stiti pe cineva care fumeaza narghilea sau doresc sa o faca. Narghilelele sunt de mai multe feluri, la fel si tutunul de narghilea, un univers aparte care odata descoperit te indragostesti fara remediu.

Atunci cand mergem intr-un local unde se fumeaza narghilea gasim atat experti cat si cunoscatori, aproape de fiecare data printre ei regasim un prieten sau doi care vin pentru prima data. Sunt localuri in care iti pot prepara singur narghileaua si sunt multi care cauta aceasta experienta, daca nu te pricepi sa asamblezi una sau sa o folosesti cu siguranta staff-ul de acolo te ajuta cu drag, tot ce trebuie sa tu este sa te relaxezi.

Atunci cand incerci pentru prima data o narghilea iti recomandam sa mananci ceva inainte, tutunul de narghilea este diferit fata de tutunul de tigarete, acesta are un pic mai multa nicotina. Alege intotdeauna un tutun aromat care crezi ca o sa fie pe placul tau. Intr-un lounge se regasesc o multime de arome, incepand de la aromele de fructe si bauturi pana la cele de prajituri, deci cu siguranta vei gasi ceva pe placul tau. Daca ai posibilitatea de a alege intre un tutun blond si unul negru, ca incepator, va recomandam sa il alegeti pe cel blond deoarece este mai usor.

Cand vei trage primul fum ia-ti timp, nu te grabi, nu trebuie sa tragi mai mult fum decat trebuie deoarece te poti ineca. Inspira usor si fa pauze intre fumuri, savureaza aroma narghileleli. Prea mult fum, prea repede aduce o senzatie de durere a capului si poate chiar sa ti se faca rau, odata cu aceste simptome cu siguranta nu-ti vei mai dori sa fumezi pe viitor.

La fel de important este sa te hidratezi pe durata sesiunii, comanda un ceai sau orice bautura favorita pentru a te mentine hidratat. Atunci cand fumezi o narghilea cu prietenii este bine sa tragi cateva fumuri si sa „predai” mai departe furtunul, intre timp bucura-te de compania prietenilor pentru ca in curand urmeaza randul tau inca odata.

Acum ca esti in tema cu ce trebuie facut si cel mai probabil iti place sa fumezi o narghilea din cand in cand, poate vrei una si pentru acasa. Daca vrei sa iti achizitionezi o narghilea vei gasi o selectie de modele in categoria Narghilele si accesorii. Indata ce primesti coletul poti incepe prin a umple vasul narghilelei cu apa pana lasand un contimetru spatiu pentru circulatia fumului, deobicei se toarna apa in proportie de 3/5 sau 2/3, dar nu iti face probleme cu masurarea deoarece majoritatea au un indicator. Dupa umplerea vasului te poti apuca de asamblarea ei, ia coloana sau teava din metal lunga si introdu-o in vas. Abia dupa ce te-ai asigurat ca aceasta este stabila poti aseza scrumiera, aceasta are o gaura in mijloc care se potriveste perfect cu coloana narghileleli. Acum adauga si furtunul, la acesta trebuie sa te asiguri ca este asezat perfect si etansat.

Odata asamblata te poti apuca sa umpli creuzetul, vasul mic din ceramica, cu tutun de narghilea. Dupa umplerea acestuia acopera-l cu o folie de aluminiu perforata, peste acesta se aseaza carbunii pe care trebuie sa ii lasi sa arda un pic inainte de folosire.  Carbunii naturali realizati din lemn de cocos, se aprind un pic mai greu, dureaza aproximativ 6-8 minute, dar rezista mai mult. Nu uita sa folosesti intotdeauna cleste pentru manevrarea acestora, acestia vin impreuna cu narghileaua dar se pot achizitiona si separat.

Pentru inceput incearca sa experimentezi cat mai multe variante de tutun sau de narghilele, gama este variata incepand de la dimensiuni pana la carbuni. In timp vei sti exact ce iti place si chiar ce sa recomanzi prietenilor tai.