Brichetele Zippo sunt printre cele mai apreciate si achizitionate brichete. La fel ca o bricheta S.T. Dupont, o bricheta Zippo o poti lasa mostenire copiilor. Povestea minunatului brand Zippo incepe in anul 1932 si se vindea initial cu doar 1.95 de dolari.

George Blaisdell, fondatorul brandului, a sustinut intotdeauna faptul ca angajatii au ajutatat cel mai mult la dezvoltarea si cresterea companiei, prin loialitate si inventivitate. In timp, Zippo, a ajuns sa fie printre cele mai indragite si cunoscute branduri din lume.

Sloganul “Functioneaza sau o reparam gratuit” se reflecta si in garantia oferita de acestia in momentul in care achizitionezi o bricheta Zippo, aceasta fiind pe viata. In comert exista kit-uri de intretinere a brichetei. Este de la sine inteles ca trebuie sa o intretii, doar in acest fel te poti bucura de ea o perioada cat mai lunga.

Pentru verificarea autenticitatii si pentru a ajuta la controlul calitatii, fiecare bricheta avea un cod. In timp, acest cod a devenit un instrument de nepretuit pentru colectionari.  Codul era generat in functie de data si luna in care aceasta era produsa.

In anul 1941 productia pentru piata de consum a fost suspendata si redirectionata exclusiv armatei SUA. Impactul asupra brandului a fost benefic din multe puncta de vedere: in timp acesta a devenit popular printre soldatii americani si nu numai. Diferite schimbari au intervenit si asupra mecanismului si designului, acestea au dus catre imbunatatirea productiei, a imaginii brandului si catre o mai buna vizibilitate pe piata de consum si o creste financiara de neegalat.

In fiecare zi se produc aproximativ 70000 de brichete in fabrica din Bradford, Pennsylvania. Cu foarte multi ani in urma exista o fabrica si in Canada, brichetele produse acolo fiind stantate cu “Niagara Falls, Ontario” si sunt la mare cautare de catre colectionari.

O bricheta Zippo este rezistenta la vant, fiind capabila sa pastreze flacara aprinsa in cele mai vitrege conditii. Astazi, vei gasi brichete Zippo cu flacara torch sau chiar electrice.

Gama de brichete iti pune la dispozitie o multime de design-uri si culori, cu siguranta vei gasi nu unul ci mai multe variante care iti vor satisfice dorintele.